Documentaire over MVV in de maak

Filmmaker Jean-Paul Corsius werkt aan een documentaire over MVV. De documentaire vertelt vier verhalen van personen die een unieke connectie hebben met de club en toont de fancultuur op de tribune. De verwachting is dat de documentaire in begin 2024 uit zal komen. Corsius produceerde eerder al de sketchserie Mestreech Noordwes, waarin hij op ludieke wijze zaken die zich in Maastricht afspelen weergeeft. Met dit nieuwe project, over zijn favoriete voetbalclub, hoopt hij langer vooruit te kunnen.

Corsius is van plan verschillende MVV supporters en spelers te volgen in de documentaire. Zo komt onder andere het verhaal van MVV-spits Koen Kostons aan bod. Op dit moment is Kostons een gewaardeerde speler in de selectie van MVV, maar hoe is dat kunnen gebeuren? En wie is Kostons buiten het veld? 

Ook gaat de cameraploeg van Corsius naar Schotland om een Schotse MVV supporter op te zoeken en spreken ze volkszanger Frans Theunisz. De verhalen in de documentaire worden verteld met bezoeken aan de wedstrijden van MVV. Corsius hoopt de documentaire in de tweede seizoenshelft van het volgend voetbalseizoen in première te laten gaan.