D'n Oprechte Leugeneer voor Jérôme Gelissen

Jérôme Gelissen heeft gisteravond in het Belgische Neeroeteren D’n Oprechte Leugeneer in ontvangst genomen.

Volgens de organisatie, die al 55 jaar deze carnavaleske eretitel uitreikt, heeft de Maastrichtse ‘cultzanger’ deze titel verdiend omdat hij heeft gezegd dat Limburg een plaats verdient op het komende Eurovisie Songfestival in Malmö.

Rijdende carnavalszitting
D’n Opregte Leugeneer begon ooit vanuit Dagblad De Limburger als carnavalskrant, maar is nu uitgegroeid tot een ludieke netwerkdag tussen de beide Limburgen. “Iedereen met een écht Limburgs hart ontmoet elkaar die dag. Van prinselijke hoogheden tot bestuurders. Maar ook zakenmensen die dit carnavalesk initiatief aangrijpen om te netwerken. In elke plaats waar we komen, verdeeld over de beide Limburgen, worden we met alle egards ontvangen. Het voelt als een rijdende carnavalszitting, waarbij we de plaatselijke politiek even in de spiegel laten kijken door er ludiek op in te haken”, aldus organisator Wim Göbbels.

In de sterren geschreven
“Het is trouwens een serieuze zoektocht. Kijk maar naar de lijst van voormalige titelhouders zoals Gaston Chambille, Bèr Schiffeleers, Sef Vergoossen, Jan Hoen, Beppie Kraft, Gerd Leers en Lei Meisen. Dat Jérôme Gelissen, beter bekend als Mr. Loco Loco, zich ooit tussen dit illustere gezelschap zou mogen scharen, stond in de sterren geschreven. Hij laat zien dat je ook zonder LVK of Carnavalissima (de Belgische variant) een groot carnavalsartiest kunt worden. Hij is een zanger van en voor het volk en bewijst dat een klassieker scoren helemaal niet moeilijk hoeft te zijn, getuige zijn ‘Loco, Loco’. Gekend van Maastricht tot Amsterdam en in heel Limburg”, aldus Wim Göbbels.