Directeur LIOF Tys van Elk stapt over naar VDL

Tys van Elk stopt per 1 september aanstaande als directeur van de in Maastricht gevestigde investeringsbank LIOF (Limburgs Instituut voor Ontwikkeling en Financiering ) om het Mobility Innovation Center van VDL in Born op te zetten.

LIOF ondersteunt ca. 350 Limburgse ondernemingen per jaar bij hun ambities op het gebied van circulariteit, energie, gezondheid en digitalisering.

Start-ups en Einstein Telescoop
Tys van Elk stond aan de wieg van initiatieven als MedLim, een startup programma met Medtronic en de Brightlands campus, en Medace, een bedrijf dat medische startups helpt. Daarnaast trok LIOF onder zijn leiding projecten naar zich toe zoals Brightsite en de Einstein Telescoop. Samen met de Provincie Limburg ontwikkelde en voerde hij programma’s en fondsen uit, zoals het Limburg Startup Capital Fund en LimburgToekomstbestendig.

VDL
Van Elk gaat zich inzetten voor VDL en spreekt zijn waardering uit voor de personen met wie hij samenwerkte. “Dank gaat uit naar de aandeelhouders Provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, partners van LIOF, maar vooral de Limburgse ondernemers en de medewerkers van LIOF voor hun grote inzet en vertrouwen. Vanaf september zal ik me bezighouden met de oprichting van het Mobility Innovation Centre (MIC), onderdeel van VDL Groep. Hierin brengt dit industriële familiebedrijf in de hoogwaardige maakindustrie diverse duurzame mobiliteitsoplossingen."

Foto: LIOF