Digitaal kijkje in het ziekenhuis voor aanstaande ouders

Aanstaande ouders die op zoek zijn naar informatie over zwangerschap of die alvast ‘ns willen rondkijken in het ziekenhuis, waren in de coronatijd in het MUMC+ moeilijk of niet te ontvangen. Maar daar is nu een oplossing voor.  

De 360 graden digitale, interactieve rondleidingen op diverse afdelingen brengen nu wat meer rust in het MUMC+. Er hoeven geen verloskamers meer te worden vrijgehouden waardoor de verloskundigen zich beter kunnen focussen op het werk. Maar de aanstaande ouders die krijgen er ook meer informatie door dan voor de coronatijd.

"Normaal gesproken was er dan bijvoorbeeld sprake van één infoavond. Die ging dan over bevallen. Nu kunnen ouders of andere belangstellenden veel meer te weten komen", vertelt Nathalie Depondt, eerstelijns verloskundige, die aan het concept meewerkte. "Hoe gaat bijvoorbeeld een echo-afspraak, en hoe ziet zo'n ruimte waar je je volgende afspraak bij de gynaecoloog hebt eruit? De informatie is echt heel veelzijdig, de rondleidingen zijn gemaakt door een samenwerking met verloskundigen, kraamverzorgers, artsen en andere deskundigen. Wil je graag weten hoe de route is vanaf het parkeerterrein naar de verloskamers? Ook daaraan is gedacht. Mocht je 's nachts gaan bevallen en zonder verloskundige naar het ziekenhuis moeten komen, dan kun je dat nu voor vertrek thuis gewoon nog eens rustig nakijken".