Detectiepoortjes en uitgebreide beveiliging na miljoenenroof Tefaf

De gerenommeerde kunstbeurs Tefaf gaat de beveiliging flink opschroeven. Zo worden er vanaf de editie die dit jaar gaat plaatsvinden detectiepoortjes geplaatst bij de ingang en mogen grote tassen niet meer naar binnen.

Beveiligingsplan
Lang heeft de organisatie van Tefaf deze vorm van beveiliging willen vermijden, dit om de kunstbeurs zo publieksvriendelijk mogelijk te houden. Nu gaat de organisatie toch overstag. Met het exacte beveiligingsplan treedt de organisatie nooit naar buiten. Wel is duidelijk dat de beveiliging opgeschroefd is.

Tefaf-roof
Dit alles volgt na de roof die vorig jaar tijdens het evenement plaatsvond. Op 28 juni van dat jaar werd op de kunstbeurs Tefaf een overval gepleegd door vier mannen. Met hamers sloegen ze vitrines in en vertrokken korte tijd later op elektrische stepjes. Volgens het bureau dat onderzoek doet, is er een collier met een ’vivid’ gele diamant van 114 karaat gestolen. De precieze waarde daarvan is onduidelijk. Het zou gaan om een waarde van 27 miljoen, maar deze zou volgens het onderzoeksbureau lager liggen.

Ronald van den Hoven


Meer nieuws