RTV Maastricht

De Kadefeesten gaan dit jaar definitief niet door

Het driedaagse evenement dat normaal op de Maaspromenade wordt gehouden, onder de naam De Kadefeesten gaat dit jaar definitief niet door.

Het driedaagse evenement dat normaal op de Maaspromenade wordt gehouden, onder de naam De Kadefeesten gaat dit jaar definitief niet door. Na meerdere pogingen om het evenement te verplaatsen zou de gemeente telkens een vergunning hebben afgewezen. Dit liet de organisatie weten via een Facebookbericht. Ook de laatste poging van de organisatie (10,11 en 12 september) werd afgewezen omdat er te weinig capaciteit zou zijn bij de gemeente. 

Een woordvoerder van de gemeente Maastricht liet hierover het volgende weten:
‘’We hebben alternatieve data onderzocht in augustus en september. Dit bleek niet mogelijk vanwege andere evenementen of capaciteitsgebrek bij politie en handhaving om een dergelijk evenement te kunnen begeleiden. Hierop hebben we helaas moeten constateren dat het dit jaar niet meer mogelijk is en hebben we de organisatie gevraagd om zich voor de editie van volgend jaar te melden.’’ 

De organisatie van Kadefeesten bedankt al hun toeleveranciers, artiesten en bands voor het begrip en het telkens aanpassen van hun planning en hoopt op een succesvolle terugkeer in 2022.