De GU(Y)de: dating perikelen anno 2022

Dating perikelen anno 2022. Of het nu is dat ‘ie niet op zijn foto lijkt, wie de rekening betaalt of het ontvangen van een dickpic. De Maastrichtse Deniece (33) en Rotterdamse Kavita (39) besloten het bespreekbaar te maken op online platform De GU(Y)de. De twee dames leerden elkaar zo'n elf jaar geleden kennen tijdens een stage in Londen toen ze allebei een mode opleiding volgden. Op een gegeven moment werden de dames single en deelden zij al hun ervaringen als kersverse vrijgezel. De leuke dingen, maar ook de minder leuke dingen. Daarbij verwezen ze telkens naar de mannen, die bepaalde kenmerken hadden, als 'guys'. Zo werd de naam geboren. 

Dickpics

De twee besloten hun bevindingen op te schrijven en uiteindelijk resulteerde dat dus in podcast afleveringen op Spotify, filmpjes op YouTube en een instagram-kanaal. Telkens over een ander onderwerp, vaak voor velen herkenbaar. Zo ging de vorige aflevering bijvoorbeeld over de dickpic.

De dames ontvingen meerdere keren foto's, zelfs filmpjes van de edele delen van de mannen. Men zou zeggen dat de volgende stap snel gezet was, zo laat Deniece doorschemeren. Toch bleef het bij een digitaal tipje van de sluiter oplichten. "Het was enigszins ironisch. ik ben niet direct vies van naakt en dacht; kom hem dan ook even in het echt laten zien. Maar tot vier keer toe kwam hij dan niet opdagen. Wat is dit dan? Is het dan de tease, de fantasie?", zo vraagt ze zich af. 

Digitale dating tijdperk 

Vooral het digitale tijdperk van datingapps en andere sociale media brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Toch lijkt iemand fysiek tegenkomen, vooral gedurende corona, steeds lastiger te worden zo merken ook Deniece en Kavita. Een nieuwe date is just a swipe away (onder handbereik of beter gezegd vingerbereik in het geval van tinder). Voor iemand die zo door de bomen het bos niet meer ziet of de voorkeur geeft aan ontmoetingen in het 'echte leven',  maakt dat het allemaal niet gemakkelijker. Dat laatste geldt ook voor Kavita.

Je gaat in het echt gewoon een praatje maken en je voelt dan die fysieke aantrekkingskracht ... Ik merk dat ik het toch lastig vind om iemand via een datingapp tegen te komen. Het gaat allemaal zo snel en het is echt een vleeskeuring.

• Kavita Bachasingh

Deniece beaamt dat en voegt nog toe dat ghosten (uit het niets het contact verbreken) en je anders voordoen dan je bent daarin ook nog een rol spelen. 

Je kunt dus drie weken aan één stuk kletsen met iemand en opeens is die persoon van de aardbodem verdwenen. Ik denk dan 'hallo' we hebben best wel intieme dingen besproken. In hoeverre is die persoon dan wie hij zegt dat hij is?

• Deniece Clermonts

Nieuwe aflevering

De volgende aflevering gaat over Valentijnsdag, wat is romantiek en wat doe je juist wel of niet op deze dag. Opgenomen in het Studenthotel en binnenkort (14 februari) te zien en te beluisteren via de kanalen van De GU(Y)de.