De Groene Loper Run 2023 : groener en korter

Sportievelingen die volgend jaar mee willen doen aan de Groene Loper Run kunnen volgend jaar kiezen uit een 5- of 10 km loop. De organisatie van de Run heeft besloten om geen hele en halve marathon meer in het programma op te nemen. 

Door de verandering kan de loop op 23 april in zijn geheel plaatsvinden op de befaamde Groene Loper. “Zo kunnen we een interessant en snel parcours aanbieden voor zowel de top als de recreatieve loper” aldus Ricardo Floris, zelf een nationale toploper. Naast individuele deelname kunnen ook bedrijven zich inschrijven voor de business run 5 en 10km. Verder zal er een kidsrun georganiseerd worden met afstanden afgestemd op elke leeftijdscategorie. 

Groen

De Groene Loper Run wil graag zijn naam eer aandoen en ook echt ‘de Groenste’ loop van Nederland worden. Daarbij moet gedacht worden aan het gebruik van groene energie, het niet gebruiken van plastic bekertjes maar van paper2paper bekertjes bij de verzorgingsposten, inzet van duurzame producten, het aantrekkelijk maken van het openbaar vervoer om naar de locatie te komen, gebruik maken van elektrische transportmiddelen, duurzame en pvc-vrije banners, spandoeken en vlaggen etc. Samen met de gemeente Maastricht en lokale partijen hoopt men dit groene doel te bereiken. Gezien de steeds strenger wordende eisen van overheidswege is duurzaam werken bij het organiseren van evenementen allang geen vrijblijvendheid meer. Organisator Raymond Beeren: “Je ziet dat sommige gemeentes in Limburg voorop lopen in de ondersteuning en advisering op het gebied van verduurzaming richting evenementen, maar helaas is daar nog geen eenduidig beleid in. Al deze doelstellingen zullen wellicht niet het eerste jaar gehaald worden maar het streven is om binnen 3 jaar de Groenste Loop van Nederland te zijn”.