De Greune van Wolder enige Limburgse deelnemer aan Bondsconcours Oosterhout

Slagwerkgroep De Greune van Wolder neemt als enige Limburgse drumband deel aan Bondsconcours in Oosterhout. Dat vindt komende zondag  11 december plaats in Theater de Bussel.  

De drumband van Harmonie Sint Petrus en Paulus Wolder treedt op om 14u en zal onder leiding van dirigent Paul Schrader drie concertwerken brengen met als thema de musketier D’Artagnan.  

Thema d'Artagnan

Het 1e werk, met de titel  ‘Secrets of the Valley’ van Vincent Cox, beschrijft het opgroeien van D’Artagnan  in kasteel Castelmore, zijn opleiding en carrière als musketier en vertrouweling  van de Zonnekoning Lodewijk de 14e. Het 2e werk, Journey to Madagascar van Jonathan Gilmer, beschrijft de reis van  het Franse leger met musketier D’Artagnan vanuit Frankrijk om Nederland te  veroveren. Het laatste deel gaat over de aanval en het beleg van Maastricht met in de hoofdrol D’Artagnan. Het stuk heet dan ook D’Artagnan, le Siège de Maestricht en is in opdracht voor de percussiegroep geschreven door de Limburgse  slagwerker Etienne Houben. Tevens presenteert de  percussiegroep in dit werk verteller Wim Steinbusch. 

De uitslag van het concours zal rond 18.15 uur bekend worden gemaakt.

Generale repetitie

Aanstaande vrijdag 9 december zal de generale repetitie plaatsvinden. Deze zal  plaatsvinden in de Greune Zaol om 19.00  uur.Toegang is gratis. 

Over de slagwerkgroep

De slagwerkgroep is een hechte groep, in leeftijd variërend van 14 tot 67 jaar,  die de afgelopen jaren aan de weg getimmerd heeft met diverse straatoptredens  en themaconcerten. Nu, na 16 jaar, wil de percussiegroep weer eens de uitdaging van een  concoursdeelname aangaan. Voor velen van hen spannend, want voor 75% van de leden is dit hun  eerste concoursdeelname.