De Geusselt ontploft bij late overwinning MVV tegen koploper

MVV heeft maandagavond na een spectaculaire comeback met 3-2 van PEC Zwolle gewonnen. De koploper leek een zorgeloos avondje Maastricht tegemoet te gaan na een vroege voorsprong, maar zag MVV in de blessuretijd alsnog passeren.

Weer keek MVV na een kwartier tegen een kansloze 0-2 achterstand aan. Net als tegen Jong Ajax vorige week waren de Sterrendragers niet voldoende bij de les in de beginfase. Eerst kapte Medunjanin zich knap vrij om vervolgens eenvoudig het net te vinden: 0-1. Twee minuten later kon Taha van de rand van het strafschopgebied aanleggen voor de tweede Zwolse goal.

PEC liet zien waarom het de koploper is. Met snel combinatiewerk degradeerde PEC MVV tot een figurant op de kunstgrasmat. Zelden dit seizoen liet een tegenstander MVV zo kansloos als PEC de eerste dertig minuten. Na een half uur kwamen de Maastrichtenaren uit het niets terug in de wedstrijd. Een voorzet van links kon in een leeg doel gewerkt worden door Orhan Dzepar: 1-2. Het was de eerste keer dat MVV zich pas voor het doel van PEC-goalie Schendelaar meldde.

Na de pauze gebeurde er niet veel. PEC probeerde op de helft van MVV naar een derde treffer te zoeken, maar MVV stond verdedigend goed. Alleen een kopbal van Thy op de paal zorgde bijna voor de beslissing. MVV daarentegen had het lastig om het vijandelijke doelgebied te vinden. Een kwartier voor tijd lukte het dan toch. Alleen voor de doelman mikte Steuckers net langs de paal. Toch kwam de gelijkmaker er voor MVV. Op prachtig aangeven van jeugdspeler El Basri, kon Koen Kostons de doelman omspelen en scoren. De spits had echt een doelpunt nodig na het missen van meerdere grote kansen de voorbije weken.

MVV rook een goed resultaat, al had Van de Belt in de 89ste minuut roet in het eten kunnen gooien. De PEC-middenvelder mocht vanaf vijftien meter in alle vrijheid aanleggen, maar keeper Matthys redde, niet voor het eerst dit seizoen, een punt voor MVV. Het bleek echter niet om een punt te gaan, maar om drie punten. In de vijfde minuut van de extra tijd, viel de bal tussen de PEC-keeper en Kostons in, waarna invaller El Azrak de bal in een leeg doel kon schieten. De Geusselt ontplofte na de glorieuze comeback. Een broodnodige zege ook. In de jacht op play-offs had MVV een driepunter nodig. De ploeg van Maurice Verberne is nu zesde.