De discussie over de zondagsrust laait weer op: 'Ik vind het wel genoeg'

De discussie in Maastricht over het verruimen van de openingstijden is weer opgelaaid door een onderzoek van Centrummanagement Maastricht. Zij gaan bij de ondernemers peilen hoe ze kijken tegen het verruimen van de openingstijden.

Nu is het zo dat de winkels vanaf 12:00 uur op zondag geopend zijn.

Enquête
De mail met de enquête is al een aantal dagen geleden de deur uitgegaan, maar de directeur van Centrummanagement Maastricht ziet direct iets opvallends: "Het gaat gelijk op."

Dat maakt het voor Centrummanagement natuurlijk niet makkelijk. De bedoeling is om het onderzoek te gebruiken om vervolgens het gesprek aan te gaan met de ondernemers, de raad en het stadsbestuur.

Genoeg
Cheyenne Smit, eigenaar van een boetiek in het centrum is duidelijk: "Ik vind het wel genoeg, we zijn zeven dagen in de week open. Zondag is een familiedag."

Toch zijn er volgens Verberne ook ondernemers die graag zien dat de openingstijden verruimd worden: "Er zijn ondernemers die zeggen de zondag heel goed te kunnen gebruiken. Veel willen het vooral zelf bepalen."

De bedoeling van het onderzoek is om uiteindelijk met alle partijen in gesprek te gaan om het beleid wel of niet aan te passen.