RTV Maastricht

Dansfeest LURE geannuleerd vanwege te late vergunningsaanvraag

Het dansevenement dat al tientallen jaren in het laatste weekend van augustus plaatsvindt in de Grote Looiersgracht, mag dit jaar niet doorgaan van de gemeente. 

De aanvragers, de eigenaren van Stadscafé LURE, zijn volgens de gemeente te laat geweest met de vergunningsaanvraag. De aanvraag moet acht weken voor dat het evenement plaatsvindt binnen zijn bij de gemeente. 

Volgens Rick Moenen, bedrijfsleider bij LURE, was dat niet mogelijk omdat er acht weken voor zijn dansevenement - Salsa en Tango bij LURE - nog totaal andere coronamaatregelen van kracht waren. "Nadat de overheid dit soort evenementen goed gekeurd had op 27 juli, hebben wij gelijk op 30 juli een vergunning aangevraagd," aldus Moenen. "En nu zegt de gemeente dat we te laat zijn, dat begrijp ik niet".

Moenen begrijpt niet waarom een evenement afgekeurd wordt omdat de gemeente vindt dat de aanvraagtermijn niet lang genoeg is. 

De gemeente laat desgevraagd weten dat er nou eenmaal een termijn van acht weken is vastgelegd in de evenementenverordening. Daar kan niet zomaar van worden afgeweken. Verder kampt de gemeente met capaciteitsproblematiek van hulpverleners en ambtenaren door de vakantieperiode en de drukte rondom corona en de watersnood.

Volgens Moenen voldoet zijn evenement aan de dan geldende coronamaatregelen, maar volgens de gemeente klopt dat niet. "Op basis van de momenteel van kracht zijnde regel uit de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19 is een mogelijk tot toeloop van publiek aanleiding gevend amusement op of rond een terras niet toegestaan," laat de gemeente weten. "Onduidelijk is wanneer deze regel komt te vervallen", aldus de gemeente.

De Sociaal Actieve Burgerpartij en Partij Veilig Maastricht hebben inmiddels vragen gesteld aan het college.

Foto's: Stadscafé LURE/Rick Moenen