Dagboek van een Herdershond repetities: masterclass geduld, inzet, incasseringsvermogen

Nog een kleine twee weken te gaan en het als spektakelmusical aangekondigde Dagboek van een Herdershond gaat met een heuse gala-première in het Maastrichtse MECC van start. Maar voor het op 8 mei zover is, kost het nog heel veel energie, geduld, incasseringsvermogen en inzet om de puntjes op de i te zetten. Vrijdag kreeg de fotograferende pers de gelegenheid om aanwezig te zijn bij een van de repetities. RTV Maastricht-fotograaf Laurens Bouvrie was ook van de partij.

Als iets geldt op sets van musicals, films, toneel, televisieserie, dans of muziekstuk dan is het wel geduld. Dat bleek afgelopen vrijdag maar weer eens bij een van de repetities van Dagboek van een Herdershond. Wie denkt dat de wereld van entertainment en theater er een is van louter glamour en plezier, vergeet het gerust. Bij repetities wordt van cast en ook crew het uiterste gevraagd.

Servé Hermans en zijn manschappen gaven daar onder het toeziend oog van productieleider Albert Verlinden voor het oog van fotografen een masterclass in. In de regisseur van Toneel Groep Maastricht (TGM)  is alles te vinden en te zien wat theater vraagt: passie, oog voor detail, engelengeduld. Misschien nog wel belangrijker is het die eigenschappen over te brengen op cast en crew. 

Afgelopen vrijdag kon je als fotograaf in twee uurtjes meekijken in de keuken van Dagboek van een Herdershond. Daar viel veel uit op te maken. Zoals een team dat met enorme toewijding, teamspirit en het o zo nodige gevoel voor humor van hun werk een feest te maakt. Zonder kun je echt niet en overleef je niet de talloze herhalingen bij het oefenen van een scène.