Dag vol met aanhoudingen: tabak en drugs in beslag genomen

Woensdagmiddag hebben er verschillende aanhoudingen plaatsgevonden in het Wittevrouwenveld en Randwyck. Er werd een volle auto met tabak ontdekt en drie verdachten zijn aangehouden voor een drugsdeal. 

Tabak

Gistermiddag rond half vijf werd er een personenauto staande gehouden aan de Paul-Henri Spaaklaan. De auto werd aangehouden omdat de agenten zagen dat er een kenteken werd gebruikt dat in België ongeldig is verklaard, waardoor het voertuig in Nederland ook niet is toegelaten. Tijdens de controle trof de politie ongeveer 50 kilo tabak aan, waarna de twee inzittenden zijn aangehouden. De twee verdachten zijn twee mannen van 53 en 40 jaar.

De politie vermoedt dat de tabak bedoeld was voor verkoop bij asielzoekerscentra. Er werd een proces-verbaal opgesteld voor rijden met een ongeldig kenteken en ongeregistreerd motorvoertuig, rijden zonder geldig rijbewijs, en het niet voldoen aan het stop/volg teken. De tabak en verdachten zijn overgedragen aan de douane.

Drugsdeal

Twee agenten in het Wittevrouwenveld waren dan weer getuigen van een drugsdeal tussen één dealer en twee Belgische kopers. De kopers werden vrijwel meteen na de deal aangehouden, maar de dealer zette het op een lopen.

Na een achtervolging wisten de agenten de dealer alsnog te stoppen. Tijdens de aanhouding viel een neppistool met klappatronen uit de kleding van de dealer. Alle goederen zijn in beslag genomen. Vervolgens hebben de dealer en kopers moeten dealen met een insluiting in het cellencomplex.