CV De Kluivers houdt op te bestaan

Carnavalsvereniging De Kluivers uit het Heugemerveld houdt op 11 november van dit jaar op te bestaan. Dat meldt de vereniging op haar Facebook-pagina.

"De laatste jaren is gebleken dat er steeds minder behoefte is aan een carnavalsviering in de wijk. Het ledenaantal is de afgelopen jaren beetje bij beetje afgenomen en nieuwe leden werden lastig gevonden. Waar het vroeger nog een eer was voor inwoners om de vereniging voor te gaan als prins, bleek het een steeds lastigere opgave te worden om het spel, wat bij de carnaval hoort, op een leuke manier te spelen", zo staat er te lezen. Door de stijgende kosten en teruglopende bezoekersaantallen waren de activiteiten al teruggebracht tot uiteindelijk alleen het prinsuitroepen, het ziekenbezoek en de bezoeken aan zusterverenigingen buiten de wijk.

Terugkijken
"We kijken terug op een mooi tijdperk, een rijke historie en diverse hoogtepunten zoals de komst van het Kluiverbeeld in de wijk en de grootse vieringen van het 33-jarig en 44-jarig bestaansfeest. Maar ook de andere activiteiten zoals de oranjefestiviteiten, de broonk, seniorenmiddagen en zeskampen waar wij als vereniging altijd een bijdrage aan hebben mogen leveren. We heffen de vereniging niet op in teneur, maar we zijn trots dat we het 57 jaar hebben kunnen en mogen doen in een wijk waar de afgelopen jaren veel is gebeurd. Hoewel de vereniging straks niet meer bestaat, zal bij velen het Kluiverhart blijven kloppen, want Ins ‘ne Kluiver, altied ‘ne Kluiver", aldus het bestuur.