CV De Kikkers presenteert eerste ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’.

CV De Kikkers, de jeugdcarnavalsvereniging uit Heugem en Randwyck, presenteert op zaterdag 21 januari volgend jaar, samen met De Tempeleers het eerste ‘Jäöghoeglösteg paar vaan Groet Mestreech’. De stadscarnavalsvereniging komt hiermee haar belofte na om, samen met één van de bestaande jeugdverenigingen, voor het eerst ook een ‘Jäöghoeglöstegheid,  -prinses of -paar vaan Groet Mestreech’ uit te roepen dat Maastricht zal voorgaan in de kindervastelaovend. 

De Tempeleers werken daarvoor samen met de bestaande jeugdverenigingen van de Samewèrkende  Mestreechter Vastelaovendvereineginge (SMV).
Voorzitter van de Jäög-SMV Bart Gorissen: “Wij hebben dit initiatief van de Tempeleers twee jaar geleden al unaniem omarmd en zijn ontzettend verheugd dat het nu ook echt gaat gebeuren”.  

“Wij zijn ontzettend trots dat ons deze eer wordt toebedeeld en zijn blij dat dit geheim nu eindelijk naar buiten mag. De voorbereiding met de Tempeleers is al in volle gang en het is mooi om te zien hoe dat zoveel mogelijk hand in hand gaat met de vaste tradities en protocollen van onze vereniging”, zegt Marie Evers van CV de Kikkers. 

Zo zal er dit seizoen dus ook een 'jäögprinses vaan Groet Mestreech' worden uitgeroepen, want bij CV de Kikkers is het immers gebruikelijk dat er een volledig prinsenpaar wordt geïnstalleerd. Naast een prachtige prinsenkap en tiara, zullen beiden straks worden voorzien van exact dezelfde  scepter als de stadsprins, maar dan in een kleinere versie. Zelfs de sirremoniemeisterstaaf is in een kleinere versie nagemaakt. 

Het 'jäoghoeglösteg' paar krijgt samen met hun eigen raad van elf ook een uitgebreider programma  tijdens vastelaovend. Zo zijn zij eregast op ’t Groet Kinderfies en ’t Jäögprinsetreffe en jurylid bij de  Kinderverseerwedstrijd.  

Armand Peereboom van de Tempeleers: “Daarnaast zullen zij een van de ‘sjeut’ van het  Momuskanon doen, waarmee de Vastelaovend op carnavalszondag geopend wordt. Tot slot zullen zij  de kindervastelaovend op een symbolische manier afsluiten op carnavalsdinsdag“.