CV De Blouwe roept Prins Remco I uit

Carnavalsvereniging De Blouwe (6x11+1) heeft laten weten dat na het Vastelaovendskonzèr samen met Ziesjoem!  op zaterdag 28 januari Remco I (Corsius) als jubileumprins is uitgeroepen. Dat gebeurde in de Blouwe Hoftempel, de zaal van Harmonie Wilhelmina in Wolder.

Remco I is 44 jaar geleden geboren in Wolder, onder aan de Redemptielaan. Als 8 jarige begon hij met blokfluit bij Harmonie Wilhelmina, maar hij wilde liever slagwerk spelen. Zijn vader en broer zijn ook een tijd lid geweest van de harmonie. Op dit moment zit Remco nu zo'n 35 jaar bij de drumband. In het dagelijks leven is hij Teammanager Net-Automatisering bij Enexis.

Het carnavalvieren zit de prins in hart en nieren. Hij was al eerder lid van CV De Blouwe, en is met carnaval in Maastricht altijd onderweg met zijn zate hermenie Vreug en Neugter. Ook zijn prinses Cindy en zoon Stef van 6 jaar vieren dit altijd mee. Met zijn drieën wonen ze aan de Saturnushof in Daalhof. Remco sport graag - zo was hij keeper van Leonidas-Wolder en diverse andere voetbalverenigingen, maar nu is hij vooral bezig met fitness, squash en padel. Daarnaast rijdt hij ook graag op de motor.

Foto: FOCUSS 22 Jean-Pierre Geusens