Copa Bolo toernooi staat bol van talenten en heerlijke pingelaars

Het eerste Copa Bolo jeugdvoetbaltoernooi op sportcomplex Jekerdal is gewonnen door KRC Genk I. De Belgische pupillen wonnen met 4-3 van hun clubgenoten die team II vormden. Het toernooi heeft haar naam te danken aan oud-international en voormalig PSV-, Barcelona- en Liverpool speler Boudewijn Zenden. Bolo is zijn bijnaam.  Spelers die aan dit toernooi meededen waren 9 jaar of jonger. Behalve KRC Genk waren op het door Sportclub Jekerdal georganiseerde toernooi ook een team van PSV, Vitesse, MVV en de gastgever van de partij.

Stadsfotograaf en Laurens Bouvrie bekeek en fotografeerde de wedstrijden PSV – MVV en KRC Genk II en Sportclub Jekerdal. Hij raakte danig onder de indruk van het technische niveau van deze jonge spelers.

Het zou leuk zijn als de organisatoren van het toernooi de spelerslijsten van de eerste deelnemers van het Copa Bolo toernooi over een jaartje of 12 nog eens onder de loep zouden nemen.

De jonkies die zondag 14 mei op het mooie sportcomplex Jekerdal tegen elkaar voetbalden herbergden behoorlijk wat – in ieder geval – technisch talent. Dat niet alleen. Ook het samenspel bij sommige spelers was een genot om naar te kijken. Toch deed het ook goed dat deze pupillen met regelmaat vooral op intuïtie hun ding deden. Lekker pingelen dus.

Dat de teams van MVV en Sportclub Jekerdal voor de 5e en 6e plaats moesten spelen was absoluut geen schande.

MVV verloor in haar laatste poulewedstrijd met 1-0 van de jeugd van PSV. Weliswaar hadden de Eindhovenaren meer individuele klasse in huis. De gamins van MVV streden voor iedere bal. En dat niet alleen. MVV creëerde zeker drie zeer doelpuntrijke kansen. 'Een beetje pech' en 'net niet secuur genoeg' zorgden ervoor dat de bal drie keer net voorbij de verkeerde kant van de doelpaal ging. Daarbij moet wel worden aangetekend dat doelman Quinten van MVV een aantal keren ervoor zorgde dat PSV slechts op een doelpunt bleef staan.

De pupillen van Sportclub Jekerdal speelden tegen de latere finalist en runner up KRC Genk II zeker geen onverdienstelijke wedstrijd. De Maastrichtenaren wisten zelfs drie keer te scoren. Het grote manco voor de jeugd van Spcl. Jekerdal was dat de vaste keeper van het team niet van de partij kon zijn. Dat gemis leidde – zeker tegen KRC Genk II – tot zeker drie doelpunten tegen die niet nodig waren geweest.

Het kon de pret niet echt drukken bij het team van de coaches Giel Steffens en Rick Bons. Ieder doelpunt dat Jekerdal zelf scoorde, werd gevierd alsof het kampioenschap werd veiliggesteld. En dat enthousiasme werd in de verliezersfinale (5e en 6e plaats) beloond met een 3-1 overwinning op stadsrivaal MVV.

Toernooinaamgever Boudewijn Bolo Zenden was de hele dag samen met zijn familie aanwezig op Jekerdal. Hij zag behalve aantrekkelijke wedstrijden ook dat heel veel publiek op de Copa Bolo was afgekomen.

Giel Steffens liet weten dat zowel organisatie als deelnemende clubs zeer tevreden waren over het toernooi. “Volgend jaar komt er zeker een vervolg op deze Copa Bolo.”

Tot beste speler van het toernooi werd de Genkenaar Arno van Hemelen verkozen. Vitesse-keeper Chris Kapitein werd als beste keeper geëerd.