Contractloze topscoorder leidt MVV naar eerste zege 2023

MVV heeft vrijdagavond alle chagrijn van de laatste weken van zich afgevoetbald. Laagvlieger TOP Oss was het perfecte slachtoffer. Het werd 5-1 in de Geusselt.

Sinds het WK had MVV, de grote verrassing van de eerste seizoenshelft, niet meer gewonnen. Een indrukwekkende derde plek op de ranglijst werd ingeruild voor een nog steeds behoorlijke maar minder sprankelende zevende plaats. De ommekeer moest komen thuis tegen TOP Oss, de nummer voorlaatst, in een hagelwit carnavalsshirt. En dat gebeurde ook, hoewel de gasten brutaal de voorsprong namen. Stuy van den Herik kreeg uit de kluts de bal pardoes voor zijn voeten en rondde bekwaam af: 0-1.

MVV kreeg meerder grote kansen om snel orde op zaken te stellen. Dzepar volleyde hoog over, Kostons (kopbal van dichtbij en een schot van tien meter hoog over) was ook ongelukkig in de afronding. Toch mocht MVV wederom haar spits dankbaar zijn bij een goal. Voor de twaalfde keer dit seizoen was Kostons de aangever. Ruben van Bommel hoefde de bal alleen maar binnen te lopen: 1-1. Vlak voor rust had Kostons wederom de kans op een treffer. Zijn stiftje ging echter ruim naast.

Iemand anders die wederom de spotlight op zich gericht kreeg, was Ruben van Bommel. De aanvaller speelt nog altijd op amateurbasis en wipte tien minuten na rust zijn negende treffer van het seizoen over de keeper: 2-1. De supporters wachten smachtend op het nieuwsbericht dat het talent zich ook contractueel aan MVV bindt. Het kan immers niet anders dan dat ‘de zoon van’ inmiddels bij grotere clubs op de radar staat. Ook medespelers laten scoren, kan ‘ie. In de 63ste minuut zette hij Nicky Souren alleen voor de TOP-doelman, die de 4-1 raak prikte. Tussendoor gleed Van Eijma van TOP de 3-1 in eigen doel. MVV liep binnen acht minuten uit van 1-1 naar 4-1.

Daarna geloofde MVV het wel en kreeg TOP Oss kansjes om terug te komen. Dat gebeurde niet; MVV gaf zelfs nog een toegift in het slot. Livramento kon een rebound binnenlopen: 5-1. Een broodnodige zege voor de Sterrendragers, die hun plekje in de subtop wat verstevigen. Een zege tegen nummer twee Heracles komende maandag zou MVV zelfs weer in de buurt van plekje drie brengen.