Cécile Narinx nieuwe hoofdredacteur L1

Cécile Narinx wordt de nieuwe hoofdredacteur van de publieke regionale omroep L1. Ze volgt Leo Hauben op, die 30 jaar aan het roer heeft gestaan van de redactie. Dat meldt de provinciale omroep op haar website.

De in Maastricht geboren Narinx heeft veel ervaring in de media. Ze was de afgelopen vijf jaar werkzaam bij de Volkskrant en maakte naam als hoofdredacteur van modetijdschriften als Elle en Harper's Bazaar.

Narinx (52) is enthousiast over haar benoeming. "Een vakkundige, hechte en grote ploeg mensen aansturen binnen een gerenommeerde omroep: een kans die ik met alle genoegen gegrepen heb. Deze rol biedt een perfecte en uitdagende combinatie van nieuws brengen en verhalen vertellen in woord en beeld, van radio, tv en online - en dat allemaal in de prachtprovincie waar ik al jaren heimwee naar heb."

"Met Cécile halen we een persoonlijkheid in huis die haar sporen in de journalistiek ruimschoots heeft verdiend.Zowel inhoudelijk als op het gebied van het aansturen van een grote redactie.Daarnaast is haar liefde voor Limburg nooit gedoofd, waardoor ze goed begrijpt dat wij met sterke regionale journalistiek bij willen dragen aan een gezonde democratische samenleving", aldus L1-directeur Branko Eijssen.

Na ruim 30 jaar sluit Leo Hauben zijn loopbaan als hoofdredacteur in het voorjaar af. Hij blijft als journalist behouden voor L1 en zal de maand maart gebruiken om zijn hoofdredactionele taken over te dragen. Wat hij inhoudelijk precies gaat doen, is nog onderwerp van gesprek. "Uiteraard hebben wij onze gedachten daar al over laten gaan", zegt Eijssen.

Volgens Eijssen heeft Hauben als hoofdredacteur L1 op de kaart gezet. "Hij is bovendien een uitstekend journalist en hij kijkt ernaar uit die kwaliteiten in te gaan zetten voor de organisatie. De nieuwe hoofdredacteur heeft de belangrijkste stem als het gaat om de toekomstige rol van Leo, maar daarvoor nemen wij de tijd. Leo zal in eerste instantie zijn expertise en ervaring inzetten om de entree van Cécile zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik heb er alle vertrouwen in dat beiden L1 inhoudelijk naar een nog hoger niveau zullen stuwen."

Narinx studeerde Algemene Letteren en journalistiek in Utrecht. Haar journalistieke carrière begon als stagiaire bij De Limburger. Daarna werkte ze als journalist bij Quote Media (thans Hearst Magazines) waar ze ruim 15 jaar hoofdredacteur was van onder meer Elle en Harper's Bazaar en de bijbehorende websites. Vijf jaar geleden maakte ze een overstap naar de Volkskrant. Daar schreef ze over de modewereld en de kledingindustrie.

Bron: 1Limburg