Carnavalsprogrammering RTV Maastricht

Vastelaovend 2023. Het is weer als vanouds en dus brengt RTV Maastricht in beeld en geluid weer de 'typisch Mestreechse vastelaovend' bij de kijkers en luisteraars. 
Met diverse onderhoudende programma's om thuis te genieten van de 'oonvervalste Mestreechter vastelaovend'.

Vrijdag kunt u de hele dag in de carnavalssfeer komen door te luisteren naar de radiozender van RTV Maastricht. Diverse vrijwilligers van de radio-tak presenteren dan in het programma Vastelaovend Same de leukste Maastrichtse carnaval liedjes, afgewisseld met interessante en amusante gesprekken.

Op vrijdagavond wordt het eerder uitgezonden tv-portret van stadsprins Stefan d’n Ierste herhaald.

De zaterdag voor carnaval staat in het teken van de Euverdrach vaan de Mach. Deze wordt live op televisie uitgezonden vanaf 15.00 uur.

En dan carnavalszondag. De ‘Hoogmis’ van de Mestreechter vastelaovend begint met het ‘insjete’, het ‘optrèkke vaan ‘t Mooswief’ en voor de eerste keer het ‘optakele vaan ‘t leech’ door het jeugdstadsprinsenpaar. Deze activiteiten zijn live te volgen via de Facebook-pagina van de stadsomroep.

Vanaf 14.00 uur is de jaarlijkse optocht 'De Boonte Störrem' live te zien op televisie, Facebook, app en website.

De diverse programmaonderdelen, waaronder ook de eerder uitgezonden Drappo-zegening, worden gedurende de rest van de carnavalsdagen herhaald, afgewisseld met een groot aantal Maastrichtse carnavalsclips en historische beelden uit het Veldeke Cabbarèt.

Bovendien zijn op een aantal ‘carnavaleske hotspots’ camera’s opgehangen die op meerdere momenten ingeschakeld worden om zo live te kunnen genieten van de sfeer op die plek. De beelden worden dan vergezeld van het geluid van de radiozender van de omroep. Deze zal uiteraard alle dagen de leukste Maastrichtse carnavalsmuziek laten horen.

Ronald van den Hoven