Cardiologe MUMC+ Chahinda Ghossein finalist Topvrouw Limburg

MUMC + cardiologe Chahinda Ghossein is een van de drie finalisten in de verkiezing Topvrouw Limburg 2022. De winnaar wordt in september bekendgemaakt tijdens een gala-avond in Weert.

Chahinda Ghossein is in opleiding tot cardioloog en onderzoeker op het gebied van vrouw-specifieke gezondheid. Samen met haar team heeft ze tijdens haar promotie onder andere een grote onderzoeksgroep opgezet dat bestaat uit 1700 vrouwen uit heel Nederland. Daarbij is ze initiatiefneemster en voorzitter van stichting Queen of Hearts. Van daaruit zet ze zich in om naast haar klinische en wetenschappelijke verantwoordelijkheden, meer maatschappelijke bekendheid te generen voor deze problematiek. Zo schreef zij een boek over de impact van zwangerschapscomplicaties op het vrouwelijke zijn en organiseert ze projecten op raakvlakken van wetenschap, muziek en kunst.

Verkiezing

De stichting Topvrouwen Limburg die de verkiezing organiseer heeft als doel vrouwelijk ondernemerschap, vrouwelijk management en vrouwelijke energie te stimuleren en te ontwikkelen. De verkiezing is een eerbetoon aan de topvrouwen in Limburg die een bijzondere bijdrage leveren aan het bedrijfsleven, gemeenschap, overheid of wetenschap. 

De andere twee finalisten zijn Marivonne van Kralingen, verbonden aan  aan advocatenkantoor Voor de Zaak in Venlo en Esmiralda Thieme van pensioenuitvoerder AZL. De benoeming van Topvrouw Limburg 2022 is op 22 september in de Paterskerk in Weert.