Buurtnetwerken luiden opnieuw noodklok over OV

De buurtnetwerken van de Binnenstad Zuid zijn hoogst verontwaardigd en luiden de  noodklok over de door Arriva aangekondigde sluiting van de Openbaar Vervoer-routes door hun buurt.


‘Dit na een bewogen corona jaar waarin bewoners, bedrijven en  bezoekers van de binnenstad zuid ook al een fatsoenlijk OV moesten ontberen en daarbij  volstrekt in de steek gelaten werden. Met nu als dank een definitieve beëindiging en definitieve sluiting van bushaltes’ aldus Buurtnetwerk Binnenstad, Buurtnetwerk Kommelkwartier en Bewonersvereniging Jekerkwartier.

Terwijl het OV-beleid in de huidige tijd alom uitgaat van een beter gebruik en een aantrekkelijker OV worden notabene in onze binnenstad de buurt bushaltes als Sint  Pieterstraat en Hondstraat gesloten en alleen nog omleidende routes ingesteld. Een aanpak van Arriva, provincie en gemeente die voor de buurtorganisaties en bewoners onverantwoord is, zo stellen de organisaties. Bewoners en gebruikers in het zuidelijk deel van het centrum worden  volstrekt in de steek worden gelaten, met name de bewoners die wat minder ter been zijn en naar de haltes Mosae Forum of Boschstraat/Maagdendries moeten lopen.  

De buurtnetwerken roepen Arriva, provincie en gemeente op in overleg met hun te komen  tot een werkbaar en toekomstbestendig alternatief voor de openbare bereikbaarheid van hun buurten.