Buurtnetwerk Limmel wil vóór 1 mei duidelijkheid over woningbouwplan

Buurtnetwerk Limmel heeft er bij zowel de Provincie als bij de gemeente op aangedrongen zich meer in te zetten voor het voorkomen van de megaloods op het Tregaterrein en zich te richten op het plan van woningbouw in de wijk.

Men vraagt de provincie om megaloodsen voornamelijk toe te staan op bedrijfsterreinen buiten de stad zoals Aviation Valley bij Maastricht Aachen Airport. En om te kijken welke provinciale subsidieregelingen voor de woningbouw kunnen worden ingezet.

1 mei

Van de gemeente wil het buurtnetwerk voor 1 mei duidelijkheid. Men laat weten opnieuw deel te willen nemen aan de gesprekken die de gemeente voert met Rien Leeyen, de initiatiefnemer van de loods. Verder vindt men dat er in Limmel afgeweken zou moeten worden van de 60 procent betaalbaarheidsnorm. Een groter aantal duurdere woningen zou meer opbrengen en het leefklimaat in de wijk ten gunste komen. Een ideaal percentage zou voor Limmel liggen op 50 procent betaalbare woningen en 50 procent vrije sector.

Mocht het woningbouwplan niet lukken dan zou de gemeente zich moeten inzetten om de grond van Leeyen te kopen. Buurtnetwerk Limmel zal hoe dan de strijd voor de woningbouw blijven voeren, zo laat men weten.