Bruis dit jaar op 2, 3 en 4 september

De organisatie achter Bruis, de Muziekgieterij, gaat ervanuit dit jaar weer een editie te kunnen organiseren zonder belemmeringen. Het festival, dat plaatsvindt op het Richie Backfireplein, staat gepland voor 2, 3 en 4 september. 

Afgelopen jaar was er weliswaar een Bruis-editie, maar zorgden de coronamaatregelen er onder meer voor dat er bijvoorbeeld veel minder mensen binnen mochten. Vandaar dat de Muziekgieterij enige compensatie wil bieden. "De editie van 2021 stond met grootse plannen in het teken van de terugkeer naar het ‘oude normaal’, wat helaas vroegtijdig werd teruggedraaid. Om die reden pakt de organisatie dit jaar alsnog uit op een manier die zij vorig jaar al voor ogen had. Met drie podia vol internationale en Nederlandse artiesten, zowel binnen als buiten, wordt in 2022 weer een prachtig affiche voorgeschoteld."

Over de line-up maakte Muziekgieterij al het volgende bekend: "Zo zie je onder meer Arsenal en Portland, maar ook Strand Of Oaks en The Howl & The Hum. Met publieksfavoriet Selah Sue en Lucy Dacus bij de eerste lichting namen, smaakt het hopelijk naar meer! Want dit is slechts het topje van de ijsberg."