Bouw DSM-kantoor officieel van start

Aan de Wilhelminasingel is vanmiddag de eerste steen gelegd voor het nieuwe hoofdkantoor van DSM.

De eerstesteenlegging markeert de start van de bouw van een innovatieve en inspirerende omgeving waar DSM-medewerkers en partners elkaar gaan ontmoeten en samenwerken aan duurzame oplossingen die de gezondheid van mens, dier en planeet verbeteren. 

Het is voor het eerst in Nederland dat een Rijksmonument wordt aangepast tot een pand dat volledig voldoet aan de klimaateisen van Parijs. Dimitri de Vreeze, Co-CEO van DSM en burgemeester Annemarie Penn-te Strake, spraken alle aanwezigen, waaronder ook diverse wijkbewoners, toe en verrichten de officiële handeling. 

Leerlingen van het naastgelegen Kindcentrum Samen Wyck waren aanwezig om tekeningen te overhandigen. Zij hadden de, in hun ogen, meest ideale schoolomgeving op papier gezet.

Bij het nieuwe kantoor komt ook een nieuwe ontmoetingsbank, ontworpen door kunstenaar Kaspar Dejong en gemaakt van materialen die vrijgekomen zijn bij de sloop van de voormalige bioscoop.