Borgharen krijgt nieuwe woonzorgzone

Wonen Limburg gaat in samenwerking met zorgorganisatie Envida rondom het volkstuinencomplex in Borgharen een kleinschalige woonzorgzone bouwen.

De grond waarop het complex gaat verrijzen is door Wonen Limburg gekocht van zorgorganisatie Envida. De overdracht van het terrein is de eerste uiting van een onlangs bekrachtigde samenwerking tussen de twee partijen. De woonzorgzone wordt kleinschalig en duurzaam opgezet, met zo'n 42 appartementen gelegen rondom een grote binnentuin en veel ruimte voor ontmoeting, zo meldt Wonen Limburg.

Samenwerking

Met hun samenwerking willen Envida en Wonen Limburg vorm geven aan de visies die zij gemeenschappelijk hebben. Ger Peters, bestuurder van Wonen Limburg: “We zijn van mening dat door het bouwen van een kleinschalige voorziening waar wonen en zorg gecombineerd kan worden aangeboden, er in deze hechte gemeenschap voor iedereen een plek is om prettig te kunnen (blijven) wonen.

De nieuwbouw wordt naar de wensen van zorgpartij Envida gebouwd met veel aandacht voor het ontmoeten. Roger Ruijters, bestuurder van Envida: ‘Bij de verkoop van de bouwgrond in Borgharen hebben wij nadrukkelijk rekening gehouden met de bestemming die het gebied krijgt. Het is belangrijk om ons samen in te kunnen zetten voor een goede woonomgeving voor ouderen in Borgharen.’

Bouw

Bij de uitwerking van de plannen zullen Wonen Limburg en Envida ook de omgeving betrekken. Als alles volgens plan verloopt dan start de bouw in 2025 en is het complex in 2026 klaar voor de eerste bewoners.

Ronald van den Hoven