Blunder van doelman kost MVV de wedstrijd tegen Eindhoven

MVV heeft ook het inhaalduel tegen FC Eindhoven verloren: 0-1. Een vroege rode kaart voor keeper Romain Matthys zorgde ervoor dat het een andere wedstrijd werd dan MVV zich op had voorbereid.

Na een serie nederlagen moest de inhaalbeurt tegen het nog ongeslagen Eindhoven de ommekeer brengen voor MVV. De eerste tien minuten boden daarop ook hoop. MVV speelde met drang naar voren en een vlammend schot van Remans in de handen van de Eindhoven-doelman was daarin het grootste wapenfeit.

Rode kaart
Het was echter Romain Matthys, de zo geliefde doelman van MVV, die er na twaalf minuten voor zorgde dat de kans op een goed resultaat een stuk kleiner werd. De keeper schoof de bal halverwege zijn eigen helft kinderlijk eenvoudig in de schoenen van een tegenstander. In een poging hem van een goal af te houden trok hij hem naar de grond. Scheidsrechter Smit trok een rode kaart; hij beoordeelde het als het neerhalen van een doorgebroken speler. Een zware les voor Matthys, die ondanks zijn goede keeperswerk vaak ook met risicovol spel zijn ploeg in de problemen brengt.

Slechts één kans
Dat Eindhoven meer dan 75 minuten een man meer op het veld zou hebben, was een cadeautje waar de ploeg zelf niet mee om leek te kunnen gaan. Alleen een kopbal van Kökcü net langs de kruising zorgde voor opwinding voor rust. MVV streed zich met tien spelers naar één kansje. Een kopbal van Aktas werd net voor de lijn weggetikt door keeper Brondeel.

Wegvloeien van de krachten
Na de rust was de eerste kans voor MVV. Smeets raakte via de vingertoppen van Brondeel de paal. Het bleek ook de laatste MVV-kans van de wedstrijd. De ploeg van Verberne bleek alleen nog in staat te verdedigen; de krachten met een man minder vloeiden weg. En ondanks dat Eindhoven helemaal niet uitblonk, viel in de 69ste minuut dan toch de onvermijdelijke tegengoal. Nadat invaller doelman Lambrix een schot van Simons stopte, kon Garden de 0-1 binnenwandelen, meteen ook de winnende.