'Bezundere Machseuverdrach' Tempeleers aanstaande donderdag te zien

Donderdagavond na het nieuws is om 19.11 uur op RTV Maastricht, of donderdag vanaf 20.00 uur op de Facebookpagina van De Tempeleers de machtsoverdracht te zien. Op de zaterdag voor carnaval, de eigenlijke dag van de Machseuverdrach, is dit jaar geen optocht naar het stadhuis. Wel loopt de prins, vergezeld door de Kachelpiepers, omstreeks 14.00 uur van het station naar de Markt waarna hij rond 14.44 uur traditiegetrouw de groentekrans om de hals van ’t Mooswief hangt en waar hij zijn troonrede zal voorlezen.

Dat Zienen Hoegen Hoeglöstegheid Roel I de macht gaat krijgen over de stad staat vast. Omdat recent duidelijk werd dat carnaval doorgaat en er een stadsprins kwam, is er een alternatief scenario uitgewerkt voor het overdragen van de macht.

Verder nog op de planning 

Zaterdag 26 februari Kranslegging en Vastelaoves-orkes
Vanaf 14.30 zijn we op de Markt waar het Mooswief versierd wordt met een groetenkrans en aansluitend horen we de troonrede van Zienen Hoegen Hoeglöstegheid. 's Avonds is er een registratie van het concert van het Vastelaoves-orkes onder leiding van Jean Lambrix.

Op Carnavalszondag 27 februari trappen we om 11.00 uur af met een live uitzending vanuit de Sint Servaesbasiliek van de Drappeauzegening. De Vief Köp organiseert ook dit jaar de Drappeauzegening, waarbij Deken John Dautzenberg alle drappeau’s van carnavalsverenigingen en zate hermeniekes van de stad zegent. Met diverse optredens tijdens de viering. Aansluitend schakelen we naar de Vrijthof voor het bijwonen van het oplaten van het Mooswief. Vanaf 14.00 uur maken we een registratie van de Boonte Störm, waarbij onze camera opgesteld staat op het balkon van het Theater aan het Vrijthof. 

Op maandag 28 februari wordt De Groete Mestreechter VastelaovendsTóp 111 van RTV Maastricht live uitgezonden vanuit Theater aan het Vrijthof. Tussen 09:00 uur en 18:00 kan men genieten van de mooiste, leukste, meest geliefde Mestreechse vastelaovendsleedsjes. Samen met het Theater aan het Vrijthof maken we er een 9 uur durende live show van, met optredens van diverse artiesten, leuke anekdotes en presentatie door onze radiomakers.

Carnavalsdinsdag 1 maart is er een bonte mix van opnames van zaate herremeniekes, carnavalsartiesten en sluiten we op social media af met het aoflaote vaan 't Mooswief. Op woensdag 2 maart blikken we dan nog even terug op een hopelijk hele mooie, gezellige en "propele" Vastelaovend.

Veer winse uuch 'ne plezerege vastelaovend.