Protest tegen huurverhoging Woonpunt vanwege schimmel en vocht, ook na renovatie

Margo Hensels woont aan de Robert Graaflandlaan in de wijk Caberg in een huurhuis van Woonpunt. Zij kampt al jaren met vocht en schimmel in haar woning en wil andere huurders aansporen samen met haar bezwaar te maken tegen de geplande huurverhoging van Woonpunt. Zo’n veertig huizen van Woonpunt zouden kampen met de vocht- en schimmelproblematiek. Volgens haar ligt de oorzaak van vocht en schimmels in de kelders die "optrekken door de muren naar boven", aldus Hensels.

Maar dat is niet alles. Hoewel er een renovatieplan ligt, waardoor Woonpunt in de toekomst de huurverhogingen verder mag doorvoeren, blijkt dat geen oplossing voor de problemen. Schimmel en vocht zouden tijdens de renovatie niet bij de kern aangepakt worden en daar leveren de gerenoveerde woningen aan de overkant het bewijs voor. 

"Opnieuw met bewoners in gesprek"

Een woordvoerder van Woonpunt laat weten dat renoveren, naast isolatie, ook opschoning betekent. Bovendien zou er een CO2- gestuurd ventilatiesysteem komen. Met een investering van 100.000 euro per woning, waar ook vervanging van badkamer, keuken en toilet zouden bijzitten, betekent dat noodzakelijkerwijs een huurverhoging. Toch wil Woonpunt opnieuw met de buurtbewoners in gesprek gaan om ‘eventuele zorgen over de renovatie weg te nemen’.