Beveiliging, topsportklimaat en nieuwe tenues zorgen voor rode cijfers bij MVV

Voetbalclub MVV heeft een verlies gedraaid van 1,1 miljoen euro in het seizoen 2022/2023.

Dat brengt de club vandaag naar buiten.

Drie oorzaken
De oorzaken voor het verlies zijn volgens MVV-directeur Laura van Leeuwen drieledig: het faciliteren van het topsportklimaat, de overstap van Masita naar Nike voor de tenues èn de beveiliging van stadion De Geusselt.

Beveiliging
De beveiliging in het stadion door stewards werd altijd gedaan door vrijwilligers, maar in de laatste jaren lopen die weg. Van de 100 vrijwilligers die er ooit waren, is er nog maar een handjevol over. Dit zorgt ervoor dat MVV professionals moet inhuren, met een bijbehorend prijskaartje. "Daarom zijn we nu met man en macht aan het werken om meer vrijwilligers te krijgen om de veiligheid en gastvrijheid in het stadion te waarborgen", zo laat de directeur weten.

Bezuinigen
Ondanks het verlies geeft Van Leeuwen aan niet te willen bezuinigen: "Omdat we écht de resultaten van de topsportomgeving hebben gezien", zo licht ze toe. Wel zegt ze dat de hand op de knip moet.

Aandelenwissel
Dan is er nog de kwestie van de aandelenwisseling. De nieuwe Amerikaanse investeerders willen een meerderheidsbelang in de club kopen. Dat zou resulteren in een grote zak geld voor MVV. De goedkeuring van die aandelenwissel ligt nu bij de KNVB. "Ik vraag één keer per week aan de voetbalbond hoe ver ze zijn. Die geven als antwoord dat het zes tot zeven weken, tot zelfs een jaar kan duren", zo licht Van Leeuwen toe.