Bert Jongen stopt na raadsperiode als wethouder

Bert Jongen stopt na deze raadsperiode als wethouder. Op zijn persoonlijke facebookpagina  laat hij weten dat hij de huidige raadsperiode nog afmaakt, maar daarna pensioen gaat vieren. Hij bereikt immers de pensioengerechtigde leeftijd aan het einde van dit jaar.

“Een nieuw jaar met nieuwe kansen”, zijn de woorden die Jongen gebruikt bij de mededeling. En die kansen liggen duidelijk niet in zijn huidige functie. Ondanks dat het wethouderschap in zijn eigen woorden nog steeds zijn “droombaan” is, lijkt vooral de werklast een obstakel te vormen. “Werkweken van zeventig uur zijn eerder regel dan uitzondering. Om dat nog eens vier jaar voort te zetten, is geen aanlokkelijk vooruitzicht”, aldus Jongen.

Jongen laat desalniettemin weten dat hij zijn kennis gaat overdragen en zich blijft inzetten voor kwetsbare inwoners in de stad: ”Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik blijf politiek actief en hoop mijn kennis en ervaring na de verkiezingen in te zetten." In welke vorm is ook al bekend. Jongen wil als raadslid, zijn betrokkenheid voortzetten.

Ronald van den Hoven