Benauwde zege MVV tegen nummer laatst

MVV heeft vrijdagavond met 1-0 gewonnen van Jong FC Utrecht. Een kwartier voor het einde maakte Jarne Steuckers de winnende.

De eerste helft ging niet de boeken in als meest spectaculaire 45 minuten ooit. Alleen een schot vanaf de zijlijn van Jarne Steuckers viel bijna in één keer binnen. Utrecht-doelman De Keijzer voorkwam dat. Aan de andere kant was het de hekkensluiter van de competitie die een paar pogingen vanaf de rand van het strafschopgebied waagde. Matthys, de MVV-keeper, kwam zelden in de problemen.

Na de pauze leek de Belgische sluitpost wel verslagen. Sanches Fernandes schoot van dichtbij tegen de binnenkant van de paal. Wonderwel rolde de bal vervolgens voorlangs. MVV was in de tweede helft wel beter. De Sterrendragers vonden echter moeilijk een gaatje. Spits Kostons leek dat gaatje te vinden na een uur. In plaats van een voorzet op doel te schieten, nam hij de bal echter aan, om deze vervolgens met zijn mindere linkerbeen de tribune in te jagen. Vijf minuten later nam hij weer de verkeerde keuze. Alleen voor de doelman probeerde Kostons zelf te scoren, terwijl collega Livramento naast hem volledig vrij stond. De Keijzer stopte de inzet van de MVV-spits. Bijna kreeg MVV de rekening daarvoor gepresenteerd. Weer was Sanches Ferandes in de tegenstoot gevaarlijk. Vanaf een meter of tien schoot de gevaarlijkste man bij de Utrecht-beloften maar net over.

MVV kreeg echter toch de verdiende openingstreffer. Na indrukwekkend doorzetten van Orhan Dzepar viel de bal voor de voeten van Jarne Steuckers, die de bal bijna dóór het net schoot: 1-0. MVV kwam daarna niet meer in de problemen en mocht zo een broodnodige driepunter bijschrijven. De Maastrichtenaren verstevigen zo hun positie op de ranglijst die nu recht geeft op een play-offticket en staat zevende.