Bekladding Pride-tentoonstelling aanleiding voor dialoog

Vrijdagmiddag opende wethouder van diversiteit, Anita Bastiaans de pride-tentoonstelling op de middenberm van de Stationsstraat. Een dag erna waren sommige beelden al beklad en, overigens ook kort daarna, schoongemaakt.  De beelden zijn expliciet en snijden taboes over de LHBTIQ+ minderheden aan zoals homoseksualiteit in de sport of bijvoorbeeld discriminatie van transgenders in een ander land. Maar wat vinden we ervan?

Bekladding geïntegreerd in tentoonstelling

De reizende tentoonstelling stond al op meerdere plekken en is ook al eerder doelwit van graffiti geweest. De panelen kunnen dus als aanstootgevend ervaren worden. De organisatie Pride Photo stelt dat in Vlissingen, Utrecht en Almere het bekladden ook al gebeurde. Besloten is om de zwarte graffiti die op één foto in het bijzonder is gespoten met de beschadiging te fotograferen en deze opnieuw te integreren in de expositie. Weliswaar in overleg met de maker en het model.  "Het idee is ook om de discussie te voeren over het bekladden van de kunst. Dat gesprek willen we aangaan", aldus Press Photo.

Ronald van den Hoven

Opgepikt door lokale politiek

De lokale fracties van GroenLinks en D66 pikten deze daden als duidelijke signalen tegen de LHBTIQ+ gemeenschap op en gaan morgenavond tijdens de domeinvergadering mondelingen vragen stellen aan het stadsbestuu,  zo laten de partijen weten.