Bejaarde man slachtoffer van zogenaamde bankmedewerkers

Een 84-jarige man uit Maastricht is na een urenlang telefoongesprek voor duizenden euro's opgelicht. Dat meldt 1Limburg naar aanleiding van een politiebericht op sociale media.

De verdachten deden zich voor als medewerkers van een bank en hielden de man zondag van 19:30 uur tot 03:30 uur aan de lijn. De verdachten deelden de bejaarde man mee dat er fraude met zijn rekening was gepleegd, en dat er iemand langs moest komen om de bankpas op te halen. Via een codewoord, dat in het gesprek werd doorgegeven, heeft de man één van de oplichters binnengelaten. Ook wisten ze de man te overtuigen om contant geld mee te geven.

"Want criminelen wisten nu uw adres en konden u komen overvallen. Uit angst en in paniek heeft u ook uw contant geld meegegeven", schrijft de politie. In de tussentijd bleek er al meerdere keren geld van de rekening te zijn afgehaald bij een pinautomaat in Duitsland.

De man, die slecht ter been is, is na de oplichting in de vroege ochtend naar het politiebureau gegaan: "U bent verdrietig, zit gebroken bij ons in de Intakekamer en u heeft niet kunnen slapen. Kapot van al die uren aan de telefoon."
Een woordvoerder van de politie laat weten dat het gaat om enkele duizenden euro's. Ook loopt er een buurtonderzoek in de omgeving van de Electronstraat, waar de man woonachtig is. "Er loopt een buurtonderzoek, want deze case heeft een fysiek component: er is iemand bij de man naar binnen geweest." De politie is dan ook op zoek naar camerabeelden: "Dat moet een indicatie geven van wie het zijn en waar ze verblijven."

Bron: 1Limburg

Ronald van den Hoven