RTV Maastricht

Stadsprocessie: beeld van Sint Servatius uit OLV-basiliek vervangt borstbeeld

Zondag 14 mei vindt de stadsprocessie plaats. In verband met de restauratie van het vergulde borstbeeld van Sint Servaas zal dit jaar een ander beeld van de stadspatroon, afkomstig uit de Onze Lieve Vrouwebasiliek, worden meegedragen.

De processie wordt om 10.00 uur voorafgegaan door een hoogmis in de dekenale Sint Servaasbasiliek.

De stoet vertrekt om 11.45 uur vanaf de Sint Servaasbasiliek en eindigt in de Onze Lieve Vrouwebasiliek. De route van de processie gaat via het Servaasklooster, Bouillonstraat, Ezelmarkt, Looiersgracht, Grote Looiersstraat, Achter de Molens, Witmakersstraat, Cortenstraat en Onze Lieve Vrouweplein om te eindigen in de Stokstraat nadat men door de Onze Lieve Vrouwebasiliek is getrokken.

Na de slotplechtigheid in de Onze Lieve Vrouwebasiliek brengt Fanfare Sint Franciscus een serenade op het Onze Lievevrouweplein.

Het vergulde borstbeeld van Sint Servaas dat normaal gesproken in de processie meegaat, is sinds enkele weken bij Stichting Restauratie Ateliers - daar wordt het gerestaureerd. Daarom zal dit jaar in plaats daarvan een ander beeld van de stadspatroon, afkomstig uit de Onze Lievevrouwebasiliek, worden meegedragen. 

Foto: Susan Sosef - RTV Maastricht