Bas Losekoot wint Somfy Photography Award in het Fotomuseum aan het Vrijthof

Afgelopen weekend werd er in het Fotomuseum aan het Vrijhof een nieuwe winnaar benoemd van de tweejaarlijkse Somfy Photography Award. De prijs van 2022, €15.000 en de award zelf, werd toegekend aan fotograaf Bas Losekoot uit Amsterdam. Mede dankzij Maastrichtste juryleden André Terlingen en Erik de Jong heeft het evenement kunnen plaatsvinden aan het Vrijthof.

Losekoot maakte indruk op de juryleden met zijn werk, waarin hij het financieel centrum van Chicago (Verenigde Staten) weergeeft met mensen die in de avondspits vanuit het werk weer naar huis gaan. Alle finalisten van de fotografiewedstrijden dienden binnen dit thema inzendingen op te sturen, de overige fotoseries zijn in aparte ruimtes tentoongesteld in het fotomuseum.

De tweejaarlijkse fotografiewedstrijd is een initiatief van de Nederlandse bedrijfstak van technologiebedrijf Somfy. Somfy maakt zich al verschillende jaren hard voor een comfortable en veilige woonomgeving, waarin de fotografen een visualisatie verzorgen van deze onderwerpen.