Arrivapersoneel staakt (weer): 'diensten zijn ontzettend lang'

Personeel van streekvervoerder Arriva gaat deze week de hele week staken. Dit omdat de werkdruk te hoog is en de lonen te laag. Vandaag, maandag 6 februari,  rijden er daarom geen treinen en heel beperkt bussen, zo laat streekvervoerder Arriva weten. Alle treinen van NS rijden wel volgens dienstregeling.

Lonen
De lonen van het personeel zijn te laag, vinden de werknemers. Het aanbod van 8 procent loonsverhoging stelt het stakende personeel niet tevreden. Dit omdat volgens hen het loon in de afgelopen jaren nooit gestegen is. Daarom lijkt de acht procent veel, maar dat is het niet, zo laat men weten.

Werkdruk
Een groter probleem is volgens het personeel de werkdruk in het streekvervoer. Zo spreken de werknemers van lange dagen en pauzes die ingekort moeten worden.

Arriva laat in een schriftelijke reactie weten dat het aanbod van acht procent in salaris niet zal stijgen door deze stakingen. Ook geven ze aan veel te doen om de werkdruk te verminderen. Zo staat in het voorstel dat er een zogenaamd generatiepact komt waarbij medewerkers vanaf 63 jaar 60 procent werken, 80 procent betaald krijgen, maar wel 100 procent pensioen opbouwen.