Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger in nieuwe uitvoering Toneelgroep Maastricht

Toneelgroep Maastricht heeft Anniek Pheifer (bekend door o.a. rollen in films als Costa! en Ik ook van jou) en Jeroen Spitzenberger (acteur in o.a. Alles is liefde)  kunnen contracteren voor een nieuwe bewerking van De Kersentuin die vanaf 5 maart in première gaat. 

Het toneelstuk van Anton Tsjechov dat bewerkt is door Jibbe Willems en wordt geregisseerd door Michel Sluysmans, wordt begeleid door een achtkoppig muzikaal ensemble dat werk speelt van multi-instrumentalist Beppe Costa.

Hunkering naar vroeger

In de bewerking van Jibbe Willems wordt De Kersentuin een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom. Naast Anniek Pheifer, Jeroen Spitzenberger en Beppe Costa spelen mee: Vincent Linthorst, Nick Renzo Garcia, Quiah Shilue, ‘Ntianu Stuger, Liza Macedo dos Santos.

Michel Sluysmans: ‘Tsjechov schreef zijn komedie De Kersentuin in 1904. Het stuk gaat over de veranderende tijd en hoe daarmee om te gaan, een thema dat ruim 100 jaar later niet minder relevant is maar wel en geactualiseerde interpretatie verdient. Jibbe Willems heeft op de fundamenten van Tsjechov een prachtig nieuw stuk geschreven, waarin zijn humor, melancholie, liefdesperikelen en mensbeeld helemaal zijn geïmplementeerd in de wereld van nu.’ 


Meer nieuws