Anne Lucas nieuw raadslid GroenLinks

Na het opstappen van Menno Janssen komt er een nieuw gezicht in de vierledige fractie van GroenLinks; Anne Lucas.

Voormalige fractievoorzitter van GroenLinks, Menno Janssen maakte eerder bekend te stoppen na het zomerreces door zijn nieuwe baan bij het FNV als vakbondsbestuurder. Hij ziet geen mogelijkheid om zijn inzet voor de stad met zijn raadslidschap te combineren. Janssen was afgelopen 4,5 jaar raadslid voor GroenLinks en pakte zijn rol voor de partij afgelopen gemeenteraadsverkiezingen als campagneleider. Wie nu fractieleider van de partij wordt, is nog steeds onbekend. Hierover zou na de zomer een beslissing worden genomen.

Janssen zat de afgelopen 4,5 jaar in de raad. Zijn zetel wordt ingenomen door de 25-jarige Anne Lucas. Zij werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart met voorkeurstemmen gekozen, maar zag nog af van een zetel uit onzekerheid over haar gezondheid. Die vormt nu geen belemmering meer, laat ze weten in een verklaring.

Anne Lucas studeert European Studies en is met de afrondende fase van haar studie bezig. In de afgelopen jaren heeft ze zich onder meer via Amnesty International bezig gehouden met mensenrechten en heeft ze in de universiteit gewerkt als studentmedewerkster in het International Student Helpdesk, waar ze studenten hielp met onder andere zorgverzekeringen, belastingen en toeslagen.

Artikel in samenwerking met 1Limburg.