RTV Maastricht

Amerikaans bedrijf neemt bijna kwart van MVV-aandelen over

Het Amerikaanse bedrijf World Soccer Holdings neemt 24 van de 100 aandelen van MVV over. Dit levert de club een bedrag van 735.000 euro op. Dat geld wordt niet in één keer in de spelersgroep gepompt, maar zal gebruikt worden voor versterking op commercieel vlak en een professionalisering van de jeugdtak.

En dat moet uiteindelijk op lange termijn wel leiden tot meer geld en een sterkere eerste ploeg. Door commercieel meer te doen, hoopt MVV immers meer geld op te halen. En door meer professionals de jeugdteams te laten begeleiden, hoopt MVV kwalitatief betere spelers af te leveren aan het eerste elftal, die dan eventueel voor grote bedragen verkocht kunnen worden.

De investeerder neemt niet alleen aandelen over, maar gaat ook kennis en ervaring op bijvoorbeeld commercieel vlak delen. En er is een mogelijkheid dat er spelers die actief zijn in de Verenigde Staten in de Geusselt komen voetballen. Men heeft tevens iets te zeggen over de gang van zaken binnen de club. Namens World Soccer Holdings neemt één iemand plaats in de Raad van Commissarissen van MVV.

World Soccer Holdings zal minimaal vier jaar aan MVV verbonden blijven. De 76 overige aandelen zijn overigens nog in bezit van de stichting MVV.