Alle leerlingen Montessorischool Binnenstad naar huis vanwege corona-uitbraak

De Montessorischool Binnenstad gaat de komende dagen dicht vanwege oplopende besmettingscijfers.

Woensdagmiddag werden de ouders en de leerlingen van de Montessorischool Binnenstad op de hoogte gebracht van de sluiting. Een woordvoerster laat weten dat het aantal besmettingen oploopt onder zowel leerkrachten als leerlingen.

Een aantal klassen zat al in quarantaine. Een klas gaat in quarantaine wanneer meer dan drie leerlingen besmet zijn. 

Volgens MosaLira, de overkoepelende organisatie, is het de eerste school in Maastricht die vanwege besmettingen volledig op slot gaat. Wel zijn er verdeeld over de andere scholen, die onder MosaLira vallen, op dit moment meer dan 10 klassen die in quarantaine zitten. 

Van de scholen die vallen onder koepel Kom Leren zitten op dit moment vijf klassen thuis, laat bestuurder Stef Niekamp weten. Ook daar loopt het aantal besmettingen snel op. "Hoewel er nog geen sluitingen aanstaande zijn kan ook de situatie bij Kom Leren uiteraard veranderen," aldus Niekamp. "Het is vooral erg moeilijk om leraren bij ziekte te vervangen".

De Montessorischool is overigens niet de enige basisschool in de regio die de deuren moet sluiten. Vandaag sloten de basisscholen De Lindegaerd in Rothem en Franciscus in Bunde ook al hun deuren vanwege oplopende besmettingen. 

De leerlingen van de Montessorischool krijgen de komende dagen les op afstand. Vooralsnog zal er geen noodopvang worden geregeld voor de leerlingen die de komende dagen niet thuis kunnen worden opgevangen.

MosaLira laat weten dat ouders de komende tijd rekening moeten houden met het gegeven dat scholen tijdelijk gesloten worden vanwege oplopende besmettingen en daarbij behorende veiligheid voor leerkrachten en leerlingen.

De school blijft in ieder geval tot en met maandag 22 november gesloten.