Actie voor Afghanistan op Vrijthof ‘Nederlandse evacuaties moeten doorgaan’

Op het Vrijthof was er afgelopen zaterdag een solidariteitsactie voor Afghanistan.  De demonstratie was georganiseerd door vluchtelingenorganisatie Refugee Project Maastricht, Amnesty Maastricht, studentenorganisatie Amnesty International Maastricht Studenten en studentenpastoraat The Innbetween. 

 Nu de Verenigde Staten en de NAVO Landen Afghanistan verlaten en aanslagen van IS de situatie in het land levensgevaarlijk maken, zijn Nederlandse evacuaties gestopt. Met de actie op het Vrijthof doet men een oproep aan de regering om die te hervatten. 

Voor de Afghanen die al naar Nederland gevlucht zijn is de frustratie groot. Zij kunnen niet veel doen terwijl zij elke dag in de media moeten lezen en zien hoe de situatie in hun moederland verslechtert. Mede-organisator van de actie Rachelle van Andel van studentenpastoraat The InnBetween hoopt dat alle Nederlanders hun hart voor de vluchtelingen openstellen. “Nodig ze uit voor een kop koffie en ga het gesprek aan”. 

“Nodig ze uit voor een kop koffie en ga het gesprek aan”

• Rachelle van Andel (studentenpastoraat The InnBetween)

Om mensen te laten zien hoe zij kunnen helpen komen er in Maastricht binnenkort meer acties zoals online of fysieke informatieavonden.