Aantal winkeldiefstallen bijna terug op oude niveau

In Maastricht zijn vorige maand 26 winkeldiefstallen geregistreerd. Daarmee is weer bijna hetzelfde niveau bereikt als voor corona. Dat blijkt uit cijfers van Local Focus, gebaseerd op informatie van de politie.

In oktober 2021 kwamen bij de politie in Maastricht 31 aangiftes van winkeldiefstal binnen en in juli 2020 slechts 18. In januari 2017 werden in onze stad nog 41 winkeldiefstallen geregistreerd. Maastricht eindigt de laatste jaren, provinciaal gezien, steeds hoog in de top 10 van steden met de meeste winkeldiefstallen en meestal zelfs in de top 3. Alleen in de eerder genoemde maand juli van vorig jaar was Maastricht naar de 6e plaats gezakt.

Met de nieuwe cijfers is de invloed van corona op het gebied van winkeldiefstallen duidelijk voorbij. Tijdens de lockdown en avondsluiting daalde het aantal winkeldiefstallen uiteraard, maar ook het verplicht dragen van een mondkapje was van invloed op het aantal diefstallen, omdat potentiƫle dieven zich, volgens de samenstellers van de lijst, gecontroleerd voelden.

Ronald van den Hoven