Aanmelden voor de drappozegening op carnavalszondag

Op carnavalszondagmorgen om 11.11 uur vindt in de Sint Servaasbasiliek de Drappo zegening plaats. De deken van Maastricht, John Dautzenberg, zal tijdens deze viering de zegen afroepen over het carnavalsgebeuren in Maastricht. Het gebeuren wordt live uitgezonden door RTV Maastricht. Mensen die de zegening willen bijwonen worden verzocht zich aan te melden. 

De deken zal de vlaggen, vaandels en drapeau’s van de verschillende carnavalsverenigingen en zate hermeniekes zegenen. Stadscarnavalsvereniging de Tempeleers zal aanwezig zijn, samen met de nieuwe stadsprins. Ook zullen enkele SMV verenigingen acte de presence geven.

Aan de viering werken mee Beppie Kraft, Frank Steijns en VerrasSing, Maastricht Pipers, Cappella Sancti Servatii olv Hans Heijkers, Marcel Verheggen, Jean Lambrix, de Kachelpiepers en hermenieke Hel, Hoeg en Zaat olv Roger Koch.

Mensen die de viering willen bijwonen worden gezien de coronamaatregelen zich aan te melden dmv een e-mailbericht aan: parochiebureau@sintservaas.nl

De viering zal tevens live worden uitgezonden via RTV Maastricht.

De organisatie van de viering is een samenwerking tussen de parochie van Sint Servaas en Stichting de Vief Köp.