Aanleg glasvezelnetwerk in binnenstad versneld ingezet

De aanleg van glasvezelnetwerk in de binnenstad gaat niet in 2024 maar volgend jaar al plaatsvinden.

Netwerkbedrijf Open Dutch Fiber start de werkzaamheden ten westen van de Maas per april. Een andere aanbieder, KPN, begint de aanleg vanaf de Sint Bernardusstraat. Wanneer ze daarmee beginnen,is nog niet bekend. Begin komend jaar legt Open Dutch Fiber ook glasvezel aan bij de Tongerseweg. KPN start daar mogelijk een jaar later.

Overlast
Om de overlast te beperken houdt de gemeente de werkzaamheden van beide bedrijven zoveel mogelijk uit elkaar. Ook heeft men beide netwerkbedrijven gevraagd om maximaal gebruik te maken van de mantelbuizen die zijn aangebracht bij de aanleg van de nieuwe bestrating van het kernwinkelgebied. Men heeft Open Dutch Fibre en KPN aangegeven dat er perioden en tijdstippen zullen zijn waarbij in de binnenstad niet gewerkt kan worden.

De bewoners en ondernemingen van de buurten waar werkzaamheden plaatsvinden, worden door de netwerkbedrijven geïnformeerd. Daar waar mogelijk zullen er tussen de betrokken partijen afspraken worden gemaakt om de uitrol zo soepel mogelijk te laten verlopen.