99-jarige Braziliaanse reist naar Maastricht voor foto met Rieu, wordt weggestuurd

De 99-jarige Maria Helena uit Brazilië had in haar laatste jaren twee dromen: een zegening van de paus in Rome en een foto met André Rieu, waar ze zo fan van is. Haar kleinzoon Alexandre besloot beide dromen deze zomer uit te laten komen.

Paus
En dus reisde het tweetal naar Europa, volgens kleinzoon Alexandre, een kostenpost van zo'n 30.000 euro alles bij elkaar. Ook moesten drie zuurstofflessen mee voor in het vliegtuig. Zo'n lange vliegreis op die leeftijd is namelijk niet zonder gevaren. Na een lange reis kwamen de twee aan in Rome, waar Maria van de paus zelf een zegening mocht ontvangen.

De volgende wens moest uitkomen in Maastricht: een foto met André Rieu.

Uitdaging
Al snel kwamen de twee er achter dat een foto met Rieu een uitdaging zou worden. In het Theater aan het Vrijthof, waar vanaf Rieu voor het concert zijn opwachting maakt naar het grote podium, vroegen de twee een medewerker van Rieu om een foto, die op dat moment op twee meter afstand stond. Tevergeefs. "André Rieu is niet de paus, hij gaat niet op de foto en jullie moeten nu naar buiten", zei een medewerker, die later Pierre Rieu bleek te zijn, tegen het tweetal. Zoon Pierre wilde wel even poseren met Maria. Toen ze vervolgens buiten voor het theater wachtten, lukte het toch nog een foto te krijgen, met Maria ver en onduidelijk op de achtergrond.

Artikel gaat verder onder de foto.

Geen beginnen aan
"Er zijn iedere avond 12.500 mensen op het plein geweest die een foto zouden waarderen. Niemand is weggestuurd maar de mensen hebben netjes te horen gekregen dat André niet met mensen op de foto gaat om de doodeenvoudige reden dat er geen beginnen aan is. De meneer keek heel boos en teleurgesteld toen hij dit te horen kreeg. Dat deel ligt bij hem, niet bij ons", laat Pierre Rieu weten.

Illusie 
Maria en Alexandre keren met een illusie armer terug naar Brazilië. "Rieu zou meer waardering moeten tonen voor mensen die geloven dat hij een goed mens is. Ik ben overtuigd van het tegenovergestelde."