Herdenking sterfdag D’Artagnan

Op 25 juni is de sterfdag van D'Artagnan. Gisteren werd in nabijheid van de ambassadeur van Frankrijk, honorair consul Camille Oostwegel en de burgemeester van het Franse Lupiac, de jaarlijkse krans bij het standbeeld gelegd.

Dat de burgemeester van Lupiac bij de ceremonie aanwezig was is geen toeval. Lupiac is de geboorteplaats van D'Artagnan. Volgend jaar wordt de D'Artagnan-route in gebruik genomen. Deze loopt van Lupiac, in het zuiden van Frankrijk, naar Maastricht. De route is geschikt voor ruiters, fietsers en wandelaars en volgt de plekken waar de musketier ooit is geweest.

Na de kranslegging vertrok het gezelschap naar Chateau Neercanne waar de route werd gelanceerd. Robert Hoogenboom van Maastricht-Marketing legt uit: "Het enige dat bekend is, is dat het beginpunt in Lupiac ligt en het eindpunt in Maastricht. Het moet een Europees erkende route worden en dat betekend dat enkele deskundigen nu gaan onderzoeken hoe de route gaat lopen. Alles moet historisch kloppen en voordat de route helemaal af is en erkend door Europa zijn we een jaar verder".