Snelst door de spits Challenge door Bonnefantencollege in samenwerking met Maastricht-Bereikbaar.

Op dinsdag 23 juni a.s. om 8.00 uur vindt in Maastricht de ‘snelst-door-de-spits-challenge’ plaats. Tijdens deze Top Gear-achtige wedstrijd neemt leerling Devon Habets van het Bonnefantencollege de uitdaging aan om met zijn e-bike sneller door de spits te bewegen dan een auto.

Het parcours is uitdagend: tijdens de ochtendspits wordt gereden van Porta Mosana College in Maastricht Oost via de Kennedybrug naar het Bonnefanten College in Maastricht West. De belangrijkste spelregel is dat de verkeersveiligheid te allen tijde gewaarborgd wordt; uiteraard gelden de verkeersregels voor beide deelnemers en staat uitsluitend de eer op het spel.

Alle leerlingen en het personeel van het Bonnefanten college worden uitgedaagd deel te nemen in de vorm van een papieren challenge. Zij beantwoorden twee vragen: wie is het snelst door de spits en welke tijd wordt daarbij gerealiseerd? Voor 5 deelnemers die met hun voorspelling het dichtst bij het eindresultaat zitten, stelt Programmabureau Maastricht Bereikbaar vijf fietsen of e-bikes ter beschikking. Hiermee kunnen zij het komende half jaar naar school te reizen; als ze dat dagelijks doen, sparen ze hun geleende fiets grotendeels bij elkaar.