Veranderingen busvervoer Maastricht door Arriva nog onbekend

Nu het juridisch geharrewar rond de aanbesteding van het openbaar vervoer achter de rug lijkt te zijn en duidelijk is dat Arriva vanaf december 2013 de vervoerder in Limburg wordt duikt de Provincie opnieuw in het bod van Arriva.

Op de vraag welke veranderingen straks van toepassing zijn op het Maastrichtse busvervoer kon de woordvoerder van deputé van der Broeck geen antwoord geven. 'We zijn de afgelopen weken alleen maar bezig geweest met juridische zaken', aldus de woordvoerder. 'Indertijd hebben we het bod van Arriva vergeleken met de andere bieders, beoordeeld en alle details onder loep genomen. De details van het Arriva bod zijn dus goedgekeurd. We zijn nu bezig om alles weer op een rijtje te zetten'. Komende maandagmiddag worden alle details rondom de concessie voor Arriva gepresenteerd in het Gouvernement.

In het geannuleerde Abellio-bod stond dat al het personeel en busdiensten van Veolia door NS dochter Abellio zouden worden overgenomen. Of dit bij Arriva ook het geval is horen we dus maandag.